Selasa, 31 Disember 2013

Hari terakhir 2013

Hey guys..Assalamualaikum. .
Pergh pejam celik pejam celik hari nie dah hari terakhir 2013..
Banyak kenangan pahit manis masam masin yang kite tempuh sepanjang tahun ini..
Ada suka
Ade duka
Ade pedih
Ade sedap
Macam2 ada..

So nak wat summary la nie macam tahun lepas. .
Hahhahaa gedik sgt..
Nak wat summary konon..

Mari kita mulakan dengan januari 2013

#januari2013
Bulan nie aku still kt umah..
Still lagi bangun lewat..
Still lagi masam2..haahaha
Still lagi malas2..
Aku rase aku da start buat lesen keta time nie..
Dok try2 bwk keta la nie..
Neves..hahhaha

#februari2013
I got my license. .hohoho
Tapi aku still takut bwk keta..
Sy guna keta pakcik sy..
Tu pon takut2 jea nak bwk..
Lepas aku dpt lesen..
Aku dah takde history bwk keta sbb
Mak aku tak bagi aku bawak keta die..
Die takut aku rosakkan keta die..
Huhuhuhu
So jangan tanye aku dah..
I want to drive tapi sy takde keta auto nk drive..

#mac2013
Aku dapat kejeeeee..
Yeahhhh..
Alhamdulillah aku dpat ppw kat hospital sultanah bahiyah ipoh..
Mula2 macam tak hepi jea..
Sbb dorg ckp tempat tu hell..
Bagi ppw..
Byk woooo aku kena buat sblm g..
Medical checkup la..
Urus transport la..
Sape la bole tolong aku..
Nasib bek family aku selalu ade utk tlng aku..
Thanks everyone. .
Akhirnye aku start bekerja pada 11 mac 2013..
Omggg.. tak caya..
Alhamdulillah. .terima kasih ya Allah. .
Love story?
Alhamdulillah. .tapi die jauh..
Sabar jela walaupun aku benci ldr kan..

#april2013
Hidup aku getting better..still cuba adapt dgn tempat keje baru..
Belaja dgn gigih..
Hohoho
I met his mother..
Utk pertemuan pertama..
Kire oke la..
Lepas tu dah tak contact ape da..
Ingat lagi tak yea..huhuhu
Harap2 ingatlah..

#mei2013
Hidup diteruskan spt biasa..
Mati utk patients. .
Penat utk patients..
Hebat sgt tu hanis..

#jun2013
Begitu jugak dgn jun..
Im tired..and happy..
Sy sedang ot byk nie skrg..
Gile kepenatan..
Fuhhhhh..

Btw ngantuk. .jap g sambung..

Selasa, 10 Disember 2013

Merancang masa depan

Belum merancang masa depan..
Macam mana nie?
Belum pikir lagi..
Belum prepare lagi..
Belum belaja lagi..
Ottoke..

Taknak rushing..
Nak pikir baik2..
Apa yang hanis nak jadi nt?
Kena ade matlamat..
Tapi duit belum pandai simpan..
Huhuhuhu
Ottoke..

Khamis, 5 Disember 2013

Let's create new memories here

Terkadang..
Rasa menyesal balik kedah..
There's too many memories here..
Syg..
Let's create new memories here in kedah..
I can't delete the memories but I can tambak2 kan memories kat sini kan..
Macam tambak tanah tu..
Hehe tau ke tambak tu ape?

Saya nak bwk awak kt setiap tempat yg ade memori lama supaya sy bole ingat memori baru dengan awak..
Bole??
Bole tolong sy kan??

Please don't be too jealous later when I bring u there..
Ilysmsyg..
Lillahi Taala..
Lead me..
Guide me..

Rabu, 4 Disember 2013

Manalah matlamat hidup saya

Assalamualaikum. .
Hari nie I bangun awal..tanam jagung..baru separuh..ade lagi 1 setengah tanah lagi..
My fats are crying. .fuhhh..

I dapat cuti. .sbb belum ade department yg betul2 kosong nk amik kami..
Rase mcm barang seludup pulak..
Haji tak nk org tau die simpan 3 org budak cute nie dlm ofis..
See? Bernilai betul kan..
Mcm baranh seludup..
Hahaha
Just wait for next week. .
Hohoho

Bole tak nak kawen tapi hidup mcm org still bercinta?
G tengok wyg mkn kfc jalan2 mcm org bercinta dating..
Takut nt bila da kawen die da tak appreciate kite mcm bercinta dulu msa belum kawen..
Da kawen lantakkan kau jela..
Nak buat ape yg kite tak bole buat masa sblm kawen..

Khamis, 28 November 2013

Who are you

Sentap. .
Stress..
Sedih..
Semua ade..
Hidup aku penuh penyesalan..
Yang tak tertanggung..
Kenapa aku?
Selama ni aku kuat. .
Tapi hari nie rasa lemah..
Boleh aku bunuh diri malam nie?


Isnin, 18 November 2013

Im leaving...

Nak tinggal semua yg menjadi hidupku selama 9 bulan di ipoh..
Bukan senang nak jadi yang meninggalkan..
Berat lagi kalo jadi yang meninggalkan..

Wahai hati..
Jarak bukan masalah..
Yang penting ingatan yang takkan pernah luput..
Makin susah makin sukar..
Cabaran hidup yang akan datang..

#jiwakacau
#kedah
#johor
#jauh
#cintahati

Ahad, 17 November 2013

Jarak

Sekali lagi jarak memisahkan kami..
Utara selatan..

Selasa, 12 November 2013

Lurus bendoi

I'm sorry. .im too lurus bendoi. .
Hahaha sekarang malu..
Btw dude..
I just want to be myself..be open minded..
Be true..be me.. in front of you. .
Like how im behaving when im with others. .

Just want to be me..
I don't want the best actress award. .
Hehehe..

Khamis, 7 November 2013

Cinta saya berbunga-bunga

Cinta saya sedang berbunga-bunga..
Hahaha..
Please la hanis..
Jangan gedik sangat okey..
First time dapat bunga..
Thanks awak..
*takbolesoroksenyumlebarnie
Hahaha
*okeysendirimalusebabsenyumlebarsangat

Awwww I miss him alr..

Selasa, 5 November 2013

5.11.2013

Hari ni..5:35pagi..
Saya intubate patient :)
Happy. .
My first time :)

Isnin, 4 November 2013

Dan bila aku berpaling dan memilih yang lain

Dan bila aku berpaling dan memilih yang lain..
Selain dirimu..
Kesetiaanlu hancur..
Egoku memuncak..
Gundahku terlindung..

Tapi selepas kau pergi..
Tiada lagi disisi..
Makin aku terasa kehilanganmu..
Kau lebih baik darinya..
Lebih segalanya darinya..

Bila dia menyakitiku..
Dia mengasariku..
Baruku sedar..
Tiada yang bisa menggantikan kau dalam hidupku..
Percayalah sayang..
Aku akan tebus kesalahan nie..
Dengan kesetiaan ku hamparkan..
Tiada bertepian..
Selagi hayat masih ada..

P/s : derita aku curang denganmu..

Selasa, 29 Oktober 2013

Mencari jalan pulang

Ya Allah..
Berikan kesempatan untuk aku bertaubat..
Sesungguhnya aku sudah semakin jauh dariMu..
Ya Allah..
Kurniakanku jodoh yang sabar memimpinku untuk kembali ke jalan syurgaMu..
Ya Allah..
Selamatkan keluargaku dari sebarang perkara buruk..
Kau hadirkanlah hidayahMu kepada kami sekeluarga..
Murahkan rezeki kami..
Hanya padaMu aku memohon..

Lepas malam

I got 3 days off after my night shift. .yeahhhh.
Honestly..im bored.. hahaaha
Lepak dlm bilik..
Nak basuh baju tapi still bertangguhan..
Awww I love my life..hahaha
Bangun tido kak ji da siap msk..
Makan mandi zohor then nak tido balik. .
What a fantastic time. .

So skrg aku ade masa nak pikir masa depan..
Dalam erti kata yg lain berangan..
I can't plan anything now sbb aku rase aku kena abiskan ppw nie dulu. .
Tgk aku dpt second posting kat mane..
Baru aku nak start pikir..selari dgn keje aku..
Aku kena pikir keadaan hidup aku lepas ipoh dulu baru nak plan anything. .
Huhuhu da tua nie kena la pikir nak kawen..
Hahaha padahal gedik da nak kawen..
Ceee kalo dulu mse student punyalah pikr psl kawen lepas da keje nie..
Hmmmm hampehhhh..nak bercinta pon da malas..
Nak bermanjaan pon malas..
Hahaa cian Mr T.. selalu kesedihan sbb kemalasan aku melayan die..
Hahaha but I still love you dear..

Rase mcm malasnye la nak wat pape..
Bile pikir betapa stress nye aku keje
Wat aku rase betapa nikmatnye duk dlm bilik tanpa buat apa apa yang memerlukan tekanan..
Wow hebat..sampai macam tu sekali effect keje bagi aku..
Oke nak sambung tidoq. .
Nanti aku sambung merepek lagi..
Babaiiiii..

Khamis, 24 Oktober 2013

Operation? ??

Esok nak g dental..
Harap2 dorg ada best solution..
Eeeuuuu ngeri lahhhh..

Medical Top Team

Oke..minho over sangat gelak ngan perempuan tu dalam drama..aishhh...
Jeles la.. huhuhu
He's mine..
Sob sob sob. .
In my dream..

Rabu, 23 Oktober 2013

Ketandusan dan kekontangan jiwa

Kadang-kadang sendiri terasa risau..
Jiwaku terlalu kontang dan tegar..
Dek menyaksikan terlalu banyak kematian depan mata..
Langsung tanpa rasa sedih..
Aku berlalu dan bacakan al fatihah untuk jenazah seagama..
Hari demi hari hati ini makin keras dan mungkin langsung tidak punya rasa..
Tiada beza hidup atau meninggal dunia..
Ada denganku kuanggap ada..
Jauh dariku kuanggap sudah tiada..

Isnin, 21 Oktober 2013

I'm not happy

Im not happy. .
I just want to have you back..like before..

Ahad, 6 Oktober 2013

Cuba kita fikir balik

Cuba kita fikir balik cara kite bercinta?
Adakah cara kita ini cara yang diredhai Allah?
Adakah cara kita ini cara yang betul dan halal?
Fikir sekali lagi..
Niat tidak menghalalkan cara..
Kan?
Biar apa pun niat kita..
Haram dan halal tetap haram dan halal..

#mari sama sama kita fikir balik dengan pemikiran dewasa 22 tahun nie..
Betul ke ape yang kita buat nie?
Saya pun baru tersedar..

Khamis, 26 September 2013

the day..


semoga hari itu..
berlalu pergi..
dan takkan pernah ada lagi..

saya pernah ada kawan..
mungkin kawan..

saya tau..
jika saya susah...
saya cuma ada family..\
dan kawan-kawan yang berhampiran..

nasib baek saya memang cuti..
kalau tak saya tak tau nak buat apa..
at least bila ada dengan family..
jiwa tenang sikit..
berehat puas-puas..
sebelum pulun ot balik bulan 10..
zzzzzz....

Jumaat, 20 September 2013

:(

Sakit..
Kenapa perempuan kena hadap semua sakit nie setiap bulan?
Rasa macam nak nangis sangat. .
Mak..tolong along..
Sakit sangat..
:(

Ahad, 15 September 2013

Mimpi : Obses atau Semulajadi


hey you all!!
assalamualaikum..
harap semua orang sihat dan jangan datang hospital..

btw nak cerita yang lately..
aku selalu mimpi bende yang bukan-bukan
tapi ade sangkut paut dengan hidup aku yang sebenar..
well..
i just dont know why..
tapi benda nie menakutkan..

contohnye..
I had lots problem with my hair recently and always think about it..
aku jadi risau gile tengok rambut aku..
hari-hari belek rambut..
hari-hari doa rambut tak gugur dah..
and honestly..
Im scared..
i love my hair so much..
so i cant stop thinking about my hair..
and disebabkan tu..
aku mimpi pasal rambut..
dan yang paling takut sekali..
aku botak dalam mimpi aku..
ape lagi terus bangun..
mengucap tak sudah la aku..
kenapa kenapa kenapa..
huhuhuhu takutttt...

lepas tu second story..
i think lots pasal kawen sekarang nie..
to be continued ..


Selasa, 10 September 2013

Sekarang saya mampu senyum sikit!!

Yuhuuuuuu..
Assalamualaikum. .
Im back mehhhh..
Baru nak update blog bersawang nie..
Alhamdulillah finally sy da abis viva..buku log pon dah setel..
Lengkaplah program penempatan wajib sy nie..
Kejap je kan dan 6 bulannnn..
Cheq tak cayaaaa nie..
Hahahaha
Well. .
Sekarang bole la aku tarik nafas lega sikit sebab ppw da selesai..
Lulus ke gagal belum tau lagi..
Sesungguhnye kalau kena extend pon aku redha..
Tapi aku sebagai diriku sendiri..
I did the best I can..
Kalo kena extend jugak aku tak tau la kan..

Untuk second posting. .
Actually aku tak kisah dapat mane sbb aku yakin aku mesti bole adapt kat mane mane pon..
Kalo aku rase tak bole..my mum always ckp bole punye..
Just kena pandai pandai bwk diri la..
Aku pon oke jea kalo dapat ipoh..
Tak bape jauh ngan penang..
Kire oke la jugak..
Lagipun aku da biase kat ipoh..
So why not aku keje sini kan?
Ipoh ot masyukkkk maaaa..
Kumpul duit beli keta maaaa..
Hahahhahaa. .

Hmmm so macam tulah..
Nak tido lahhh.
Esok keje pagi..
Good luck Hanis sygggg..
:)

Ahad, 1 September 2013

September. .I love you. .

Assalamualaikum. .
Finally it's September bebehhhh..
Im freaking love Sept bc it's my month..
Kekeke..
Red done pulakkk lepas nie. .
Red zone please be nice. .
Jangan jonahhh. .

Khamis, 29 Ogos 2013

Wishlist

Kalau dulu..
Tak mampu nak berangan..
Dulu belum ade duit sendiri. .
Sekarang dah ade..

Nak buat wishlist lahh..
Poyoooo..hahahaha

Khamis, 22 Ogos 2013

Drowsy

Hari nie saya menangis..
Bawa patient..
Fitting..
Semoga Tuhan ampunkan dosa saya. .

Ahad, 11 Ogos 2013

Raya??


nak balik umah..
nak makan ketupat..
belum makan ketupat lagi..
dah raya ke berapa nie..

nanti balik mak mesti dah tak rajin nak masak untuk along kan..
kena beli ketupat sendiri ke?
dah raya ke 7..
semua dah tak pakai baju raya dah..
mak da start keje..
tak mungkin mak rajin nak masak ketupat..
tak mungkin..

* fever + lower back pain
seriously..
i need some painkiller..




Selasa, 30 Julai 2013

premature delivery!!!



Assalamualaikum gooodddd evening people
I baru bangun..hahahhaha
Tetibe rase nak update bloggg..

Alhamdulillah ..
Ramadan yang berkah..
Keje yang seronok + penat..
Kesihatan yang Tuhan beri supaya aku bole bekerja..

Sememangnya hidup bekerja dan belaja. .
Lain sangat..
Keje semua terletak atas kepala kita..
Belaja bole lari lari lagi dari buat keje..
Tapi seronok..
Alhamdulillah aku bole sesuaikan diri dgn cepat kat ipoh nie..
Walaupun agak penat but I enjoyed my work..
*mus kat sebelah tgh gila lagu Peter pan..

Semalam aku dpat kes premature delivery. .
So awesome and scary mehhhh. .
Serious aku takut nak beranak.. 
Hahaha gelak tapi takut..
Future. .hehe
I don't know. .
Kalo aku refuse nk beranak..
Mgkin disebabkan bad memory pasal delivery 
Mase keje..hahahhaa
Tapi thumb up..
The case was awesomely awesome. .

So should I call you mr bubble now??
Hehehe just cute as you..


*this big girl don't have any baju raya yet..
Because she will not celebrate raya this year..
The end of her raya..
On 1st raya she will be working double shift. .
And 2nd raya too..double shift. .
She will die in sadness. .can't celebrate raya..
*silently cry
I want raya..











Khamis, 4 Julai 2013

saya rindu budak tu..

Hoyeahhhhh..
Morning peep..
Hari baru fasa baru dugaan baru..

Update pakai phone..
Neno nenooo sikit..

Khamis, 20 Jun 2013

Man of steel :D


watched Man of steel..
awesomeeeee!!!
To be honest I love his muscles..
super duper huge!! 
wawawawawa
*faint kejap..
kekekeke



Ahad, 16 Jun 2013

I need someone


I need someone..
we are too busy to keep in touch..
hmmm...
I just need him..



Rabu, 29 Mei 2013

Masih Sesat..


banyak saya nak cakap tapi tak terluah dengan kata-kata..
takut tak diberi peluang..
jadi saya luahkan kat sini..

bergenang air mata saya bila saya tengok video yang awak bagi..
dalam maksudnya..
disebalik kebahagiaan senior kita tue..
banyak yang tersirat..

saya tau awak mesti nak someone macam tue..
I were like that before..
tapi bukan lagi macam tu sekarang..
terus terang saya cakap..yea you are different..
setakat yang saya pernah jumpe..yea..awak la yang terbaik..
mungkin saya takkan jumpe lagi macam awak..

lihat diri sendiri..
layak ke nak jalan seiringan dengan awak?
betapa rasa kecilnya saya jika nak dibandingkan dengan awak..

sejak saya jumpe mak awak..
rasa keinginan untuk deserve you for myself only makin kurang..
rasa macam pentingnya diri sendiri padahal die harus dapat yang lebik baik dari kau...
dan saya rasa saya tak mampu nak jadi sebaik itu..

saya just nak yang terbaik untuk awak..
saya akan undur langkah setapak ke belakang..
dan terus ke belakang..
berhenti..
dan melihat awak yang jauh makin ke depan..
saya akan patah balik..
dan mencari jalan baru..

baru saya sembang dengan kawan saya..
alangkah baeknya kalau aku tak pilih jalan nie..
kawan saya marah saya..
cakap rezeki saya kat sini..
yea..
alhamdulillah rezeki saya kat sini..
mungkin kalau saya masih terus belaja agama..
saya mungkin ada peluang jalan sebelah awak tanpa rasa rendah diri ..

Saat ini..
keyakinan diri saya berada di tahap paling bawah yang pernah saya alami..
saya nak awak dapat someone yang macam kakak dalam video tu..
buat video macam tu..
and send it to me..

saya just nak meluahkan apa yang saya rasa..
tapi saya takut awak enggan memahami..
jangan buang masa awak lagi dengan saya..
find someone better..
jangan risau pasal saya..
masa akan menghilangkan jejak saya dalam hidup awak..

saya mungkin still di jalan yang sama..
tersandar letih mencari jalan seterusnya..
bila penat berenti rehat..
masih sesat..

Selasa, 21 Mei 2013

kerja mati ..


pengalaman bekerja telah mengubah angan-angan hidup saya..
kerja sampai mati untuk pesakit..
kena maki sampai mati oleh orang atasan..
kena suruh sampai mati oleh mereka yang menyuruh..

saya just kesian kat diri sendiri..
belum makan..
solat pon terkejar-kejar..
kena marah hari nie..
kena halau hari nie..
yeah..hempas pulas demi pesakit..
usap kepala sendiri then cakap "You did well today Hanis :)"







Isnin, 13 Mei 2013

Memories, Please go away ~


bercakap soal hati dan perasaan..
mesti takde orang nak dengar..
so baik kite tulis..
sendiri baca..
at least dah bagitau diri sendiri..

saya harap saya boleh lupa semuanya..
tapi bila kita nampak satu keadaan..
satu tempat..
satu manusia..
yang induce kite ingat benda tu..
terasa sakit sangat bila ingat balik..
harap-harap tak jumpe dah orang-orang macam tu..
full stop...

banyak sabar kan Hanis nie..
Alhamdulillah Tuhan bagi kekuatan nak sabar..
selagi kite bole ignore..
ignore jea..
lantakkan lahhh..
semoga bahagia..






Sabtu, 11 Mei 2013

Sesungguhnya saya rindu rasa "Penuh" itu..


Rindu sekolah..
Rindu asrama..

rindu rasa terkejar-kejar mandi waktu petang sebelum magrib..
rindu rasa tenang sambil jalan pergi surau..
rindu solat berjemaah..
rindu nak salam peluk cium kakak-kakak,adik-adik sebelah kiri kanan lepas solat..
rindu kuliah magrib Ustaz-ustaz kami yang awesome..
rindu baca Yassin ramai-ramai..
rindu baca Al-mathurat ramai-ramai lepas Asar..
rindu :')

rindu ibadah yang saya buat dengan hati yang paling ikhlas dulu..
sekarang budak blur + innocent konon tu dah pergi mana?? 







Jumaat, 10 Mei 2013

Enchantment: The Art of Changing Hearts, Minds, and Actions by Guy Kawasaki





"Don't judge people until you've walked a kilometer in their shoes. Give them a break instead."

Ahad, 5 Mei 2013

Happy Birthday YooGeun !!


kena marah :'(
buat perangai buat perangai..
he always say like that..
he wants a robotic girl with no Jealous application..
not me :'(

anyway..
happy birthday Yoogeun !!
Noona miss you so much!!
grow taller and SHINee as your appas..
Fighting :')

Don't fall in love Yoogeun!!
kekeke 
Girls are complicated like you always think..
The fact is always true..
kekeke..


sexy birthday boy :')

esok keje petang..argggghhhh..
ada mo-large pulak pagi buta tu..
siap siaga jelahhh..

#lapar
#nakkeluardahmalam
#perlukemakanmegijea
#rindumakbilamalamteruskelabu
#boring
#sentap
#malasnakmandi
#lepakTamanDrpunbestjugak
#bolejogging
#tidor
#loneranger
#waitingforanewhopeformalaysia
#suprise
#nowiknow
#mylittledarlinggarang







mata bolat ~


No wonder la aku jatuh cinta dengan dia ~
look at him..
his endless cute expression..
sorry choi minho..
my heart is taken..
hahaha ~ 
just take all my brain..


My Little Darling ^_^

Assalamualaikummm!!
Annyeonghaseyo ~

tadi pergi shopping dengan pkah..
lama tak jumpe..
bila jumpe heboh satu JJ !
hahaha..
makan 2 kali okeh!
balik memang tak payah makan da..
gemuk gemuk gemuk~
takpe..
mak saya tetap sayang saya walaupun saya gemuk..
*redha ~
ingat nak tengok wayang tapi takde cite best :')
menunggu keputusan PRU13 ~
semoga berfaedah dan bermanfaat la yea!!
tunggu dan lihat ~
Semoga Malaysia terus aman..
Aminn~
Please jangan gadoh gadoh..
orang hospital jugak kena bersihkan darah-darah korang..
#tragediFlashMob kat Ipoh..
nasib baek aku bukan keje minor ot mase tu!!


dalam hati ini saya tengah rindu someone..
my little darling :')





Sabtu, 27 April 2013

berfikir :D


isnin cuti..
dan saya mahu pergi shopimmmm!!
saya sudah book kawan saya as my driver one day..
kekekekee...

ape nak beli yea??
tudung tudung tudung..
eh wait !!
sebelum shopimmm..
saya nak pergi daftar tabung haji..
really want to go there early sementara masih hidup..
anuar cakap die daftar tahun nie..
2060 baru bole pergi haji..
huhuhu..
saya pun maybe same lahhh..
 lepas tu nak bayar bil P1..

hari nie 1st episode wgm Taemin dan saya taknak tengok sebab takut
hati nie sakit lagi..
*poyooo~

Iron man 3 the best!!
3D kot..
puas hati..
sweet sangat tony shark ngan awek die..
kekekeeke...
die nak selamatkan awek die so die bagi awek die pakai sut iron man!!
omg!! sweet!!
oke! berenti meroyan!!
baca fanfic lahhh..
baiiii ^_^







Jumaat, 26 April 2013

Happy #WhySoSerious Day!!! ^^



Assalamualaikum!!!

Annyeonghaseyo!!!
*excited kan bunyinye??
hahahaha..

hari nie banyak benda happy berlaku..
oke mula dari pagi..
aku bangun lambat tho..
huhuhu nasib baik adira bilik sebelah kejutkan aku..
serius tak sedar..
aishhhh..
lupa kunci alarm plak tu..
memang lesaplahh subuh aku..
 g kelas amik exam basic life support..
menatang ape ntah..
jawab seikhlas hati yang mampu..
yang tak taw sedapkan jari tembak jea..
lepas tu aku balik..makan..

bukak twitter semua adik beradik kalut pasal MV keluar pukul 11 KST..
aku pon tunggu jugak la dengan  semangatnye..
hahahhaa
 SM tak lambat kali nie..
die release betul2 pukul 11 KST...
bagus!
bila dah kuar aku pon tengok!!!
Ya Allah...
comel sangat!!!

geram gile aku tengok sekor2..
konon zombie lah..
tapi tak jadi zombie sebab cute sangat!!
Taemin buat bunny tu mic!!! ase nak bunuh2 die..
hahahhaha comey sangat!!

lepas tengok aku pon tido..bangun siap g keje..
well petang nie aku ade kelas menjahit..
sabar jelahh..
aku jahit kepala sorang adik tu..
aishhhh budak2..
biaselahh..
merengek sakit..
bergerak sana sini..terpaksa la doktor tolong pegang kepala adik tu
sementara aku mejahit..
perghhh..
mencabar.
budak2 sekarang pandai kan..
mak die pujuk nak g mydin ke ape tahh..
tapi mall la...nak beli itu ini..
aishhhh
nanti zaman aku ade anak kena pujuk anak cakap nak bawak g mall ke?
*just terpikir..
keje ngan anuar hari ni..
bole jawab soalan die rase bangga gile kan..
ahahaha
balik keje..
g makan ngan budak2 petang..
balik on9 tengok twitter ade latest picture jonghyun!!!

OMG~ ~~~
JONGHYUN IS BACK!!!!
DIA NAMPAK HANDSOME SANGAT!!!
DAH TAK RISAU!!
: D

oke dah nak tido!!
gud night!!!


Ini muka semangat pergi keja!!!




Ini musfirah :) kawan katil sebelah kanan aku baring sekarang..
harap maklum muka aku macam mayat kalau pergi kelas/ CME!!




Ini Shafifi Aishah :D kawan katil sebelah kiri..










Rabu, 24 April 2013

#WelcomeJayDay !!!!

annyeonghaseyo :')
assalamualaikumm!!

hanis datang lagi untuk update blog..
wohooo..
esok i kena present pasal H7N9..
wuhuuuu takutttt..
slide tak siap lagi..sebuk on9 jea..kekekee

ahhhh tak kisah!! yang paling penting sekarang..
Hanis nak wishhhhhhh
HAPPY BIRTHDAYYYYYYYY JAY PARKKKKKKK!!!
my babyboo!!
eeee geram!!
hahahaa da tua hang nohhh..
tapi tetap pendek..
kekekeke


birthday boyyyy!!!
I love you Jayyyy!!!
*takut nak simpan picture dia sebenarnye..
sebab sume pic...ahhhh you know that..
hahahhaa
*buat muka innocent

call mak..
rindu~
esok hari gaji~
S3 Putih!!! wait for me hah!!
Insyaallah...
kasut bola untuk Ihsan..
birthday present untuk Boboy dan Ikin..
Duit belanja untuk angah..
duit moto..
bukak acc tabung haji..
new handbag for mommy..
sewa bilik..
bayar P1..*rase macam nak tukar plan..
huuuuu..

nak tido lahhh..
esok la siapkan slide..present petang kan..

p/s : hari ni dapat taw kak wan nak tunang bulan 5 nie..
haaappppyyynyeeee..
dapat abang ipaq..
yang paling penting..
bakal hubby die MA jugakk..
hahhahaa bole geng la kami..
jom puasa esok..
insaflahhh..
asek buat jahat jea..
TT_TT





Isnin, 22 April 2013

Zig Zag :')


Dalam dunia aku sekarang..
benda yang bole pengaruh mood aku.. 
kerja ngan SHINee aku..

omg!! Jonghyun takde dalam mv teaser comeback 
dorang yang baru..
boleh tak paham perasaan nie macam mane..
sedih oke!!

huuu tadi aku menjahit sambil menangis..
mampu??!!
aku tak reti nak jahit cam mane dah sebab luka uncle tu zig zag!!
tambah dengan bleeding..
omg!! I'm a strong girl..
fresh blood smell in front of me!! perghhh!!
kaw kaw!!!
aku dah jahit yang setakat aku mampu then aky terpaksa tukar tangan 
dengan senior..
sorry faiz..
aku belum belajar lagi jahit zig zag + bleeding..
hahahaa...
terpaksa bagi kat hang!

choi minho hensem gile dan aku nak tido bermimpikan dia sekarang..
gud nite my little angel :')
I miss you!!



Sabtu, 20 April 2013

Cantiknya dia ^_^


okey die cantik..
patut la MrT layan blog die..

cuti tapi macam tak cuti :D
esok kempen sihat tu batal..
ditunda ke tarikh yang akan diberitahu kemudian..
hohoho
duit takde..
so lepak la dalam rumah jea..
layanlah laptop 24jam..

rindu rumah..
rindu kampung..
rindu ayam..
rindu kereta..
agaknye mesti ayam-ayam saya dah besar kan..
mesti tokwan dah jual sikit-sikit..
hmmm..
rindu~

#nowonderlahdietaknakfrienddengankitedalamfacebook
#he's20andmarried
#wgmihateyou
#harapharapbetulapayangakubuatkalinie
#stophurtingyourself
#smilehard
#sighs







Khamis, 18 April 2013

LAST NIGHT


sebenarnya aku banyak benda nak cakap..tapi penat..
malas nak taip panjang-panjang..
guna words jela..
pandai-pandai la huraikan sendiri..
#penat
#kaki sakit
#dr hidayah
#taemin
#we got married
#SHINee without Jonghyun
#duit
#homesick
#buku log
#cme = continuous medical education ( kelas )
#rindu
#unsure future
#medical team




Sabtu, 13 April 2013

#JOAH #JAYPARK #FORYOU ♥♥♥




English Translation:

Oh baby, I like you so much that you’re driving me crazy
Just thinking about you makes me feel good
This feeling, only you can make me have this feeling
I want to feel it till I die
Stay next to me, I can take care of you, I can take care of you
I will always look at only you
Without knowing, I just start laughing
Oh baby baby baby baby
I want to shout out loudly
I like you, I like everything about you
From your head to your toes
Even each of your small actions
I like it all, I like everything about you
If I’m with you, I’m happy
The more time passes, the more I like you
I need you
I pray that I can be with you every day
I can live happily with only you
Break it down now
Come on no no
Ay girl, if I’m with you, each day is so special
Stay with me forever and ever baby please
And girl, even if we’re not meant to be
It’s you without question
You know that I got you
You know that I love you
I’ll always be with you baby
I will always look at only you
Without knowing, I just start laughing
Oh baby baby baby baby
I want to shout out loudly
I like you, I like everything about you
From your head to your toes
Even each of your small actions
I like it all, I like everything about you
If I’m with you, I’m happy
The more time passes, the more I like you
I need you
I pray that I can be with you every day
I can live happily with only you
I don’t ever want to be apart
Even when I’m looking at you, I miss you
Always be by my side, my girl
I want you and I need you don’t ever ever leave my side
I like you, I like everything about you
From your head to your toes
Even each of your small actions
I like it all, I like everything about you
If I’m with you, I’m happy
The more time passes, the more I like you
I need you
I pray that I can be with you every day
I can live happily with only you

Romanized:

Oh baby neomu johaseo you’re driving me crazy
Ni saenggangmanhaedo gibuni joha
Gibuni joha gibuni joha na na na na na na
I neukkim neoman neukkige hal su inneun neukkim
Nan jugeulttaekkaji neukkigo sipeo
Nae gyeote isseojwo akkil su isseo akkil su isseo
Eonjena neoman barabwa
Nado moreuge gwaenhi useumi nawa
Oh baby baby baby baby
Nan keuge sori oechigo sipeo
Joha ni modeun geosi joha
Meoributeo balkkeutkkajido
Jogeuman haengdongkkaji hana hana
Da joha ni modeun geosi joha
Neowa hamkkeramyeon jeulgeowo
Sigani jinalsurok deo johajyeo
Nan niga pillyohae
Maeilgachi itge haedallago nan gidohae
Na ojik neomaniwa haengbokhage salsuga isseo
Break it down now
Come on no no
Ay girl neowa hamkkemyeon haruharuga neomu teukbyeolhae
Stay with me forever and ever baby please
And girl uriga unmyeong anieodo
Nan mujogeon neoya
You know that i got you
You know that i love you
I’ll always be with you baby
Eonjena neoman barabwa
Nado moreuge gwaenhi useumi nawa
Oh baby baby baby baby
Nan keuge sori oechigo sipeo
Joha ni modeun geosi joha
Meoributeo balkkeutkkajido
Jogeuman haengdongkkaji hana hana
Da joha ni modeun geosi joha
Neowa hamkkeramyeon jeulgeowo
Sigani jinalsurok deo johajyeo
Nan niga pillyohae
Maeilgachi itge dallago nan gidohae
Nan ojik neomaniwa haengbokhage salsuga isseonan jeoldaero tteoreojigi sirheo (tteoreojigi sirheo)
Neoreul bogo isseodo (neoreul bogo isseodo)
Neomu bogo sipeungeol (bogo sipeungeol)
Nae gyeote hangsang isseojwo my girl
I want you and i need you
Don’t ever ever leave my side
Joha ni modeun geosi joha
Meoributeo balkkeutkkajido
Jogeuman haengdongkkaji hana hana
Da joha ni modeun geosi joha
Neowa hamkkeramyeon jeulgeowo
Sigani jinalsurok deo johajyeo
Nan niga pillyohae
Maeilgachi itge dallago nan gidohae
Na ojik neomaniwa haengbokhage salsuga isse

Isnin, 1 April 2013

Not a good start for me ~

abis lahhhh hidung dieee!!!'

hey..
this is just a short update before sleep..
1st April..
Jonghyun accident..
sebab die tak mahir sangat bawak keta..
me..
super sad..
pabooo jjong!!
please take care of yourself maaa..

aku dah start tukar tempat..
sekarang aku kena g ambulance call..
perghhh..
nasib bek senior okeh..
bole la sikit-sikit..
mau patah pinggang angkat uncle tadi..
waaaa..
hanis gagah gile..
hahaha

risau pasal jong..
fracture nasal bone kot..
harap sangat die okeyy..
aigo..macam-macam jadi ha..

budak dinoface ni exciden..
patah semangat aku..
bengong!!
geram!!
get well soon oppa!!


p/s : As long as you love me by Kim jonghyun!! JB cover of course!!
melt my heart..


dahlaaaa!!
banyak merepek..
good night!!



Sabtu, 30 Mac 2013

Last Day in March!!


12:08am!!
31 march 2013!!

assalamualaikum!!
Annyeongggg!!

short update before sleep!!
wahhhh..dah keje 2 minggu!!
alhamdulillah~

yea keje penat tapi enjoy..
Saya takut doktor india tu..
die dah marah saya dua kali..
yaaahhhhhh~ 

u marah i kali ke 3 memang aku benci hang sampai mati!!
cabaran weh keje sini..
busy-kelam kabut-patient mengamuk-
sabar jelah..
tambah keje dengan men!!
lagi terasa cabarannye!!

yea..nasib baik kawan-kawan oke..
aku keje petang sorang..
bole teman aku makan..
then nak hantar aku balik..
aku cakap tak yah..
aku bole balik sorang..
Thanks bro!!

senior pon setakat nie okey..
ade gak kerek but it's okay..
this is life..
tak kenal maka tak cinta..
kite belum kenal..that's why la awak kerek kot..
tapi takpe..
Tuhan bagi saya duk Ipoh sebab Dia tahu saya mampu..

hari nie terpaksa mintak duit kat mak..
I'm sorry mak..
along belum dapat gaji..
nanti along bayar balik semua yang along pinjam yea..
mak macam marah jugak sebab die cakap die takde duit sangat..
tapi die mintak no acc jugak..
hahhaaha yeahh..
she loves me..
die mesti bagi punya..
tbh aku pon tak taw aku guna duit aku g mane..
aku beli makanan..
ngan air mineral kot..
huhuhu..

I'm sorry..
honestly aku agak boros tapi yeah..
macam mane nak ubah yea?

SHINee dah buat goodbye stage..
huhuhu sedihhhhh..
terasa macam baru jea dorang comeback hari tu..
dah guudbye stage dahhh..
best of luck SHINee...

lepas nie buat Japan Arena Tour plakkk..
best la Shawol Japan..
boleh jumpe SHINee baby!!


prinsip sekarang :
 kerja kuat kuat macam SHINee ^^
 baru bole beli umah untuk mak..

aaahhh...2PM plak nak comeback bulan 5 nie..
yipppppieeeee..
bole tengok dorang lagi ~
Jay Park pon nak wat album baru !!
hahahaa happyyyyy!!!

 nak tido!!
good nite!!
annyeong CMH !!
I ♥ You !!!

this is why i love them!! They are abnormal!! XD


 



Rabu, 20 Mac 2013

short update ^^


short update before going to sleep!!
work with men is so tough for me..
they kept talking about the sensitive issue and all that..
erghhhh disgusting!!
just keep it with yourself la bro!!

kaki sakit !!
I'm okay with my hectic life tapi kaki sakit nie sangat leceh la..
doa hari-hari supaya kaki tak sakit..
tak kisah nak keje 24jam tapi kaki sakit..
TT_TT tak suka..
waawawawawawa..

opss really want to thanks subber!! 
your translations are superb..
and IDM !! thanks you so much!!
now i can watch their blackhead or whitehead lahhh..
hahahhaa..
HD bohhhhh..
best gilakkkk..

*hari nie tak tenang sebab jealous teramat sangat!!
terpaksa pendam..
he's not mine anyway..
she's prettier lots than me.. 

*selalu on9 time tak same ngan unnie ..'
why mehhhh..
takde jodoh...
hahahha
 unnie.. len kaki angkat la call..
hehehee ^^






Isnin, 18 Mac 2013

:(


Terasa susah..
asek fail jea..
tak taw nak cakap kat sape..
pendam jea sorang-sorang..
Mintak sangat Tuhan kesian..

:( 



Ahad, 17 Mac 2013

Poor me TT_TT


macam mana nak berenti rindu orang?
bukannya salah kite pon bila kita rindu orang..
Tuhan yang bagi perasaan tu..
perlu ke jadi robot?
takde perasaan?
berenti dari ingat ape yang kita sayang?

well fyi saya pernah buat macam tu..
nak saya buat macam tu lagi ke?

patutlah orang cakap..
kalau sayang orang tak leh sayang sangat..
nanti kecewa..
yelah..
Alhamdulillah tak sayang sangat dah..
sejak kes dulu-dulu..
yea..
tak sayang macam dulu..
High five dengan diri sendiri..
bagus!!

now ko lantakkan jea..
biar la ape nak jadi!
jangan cakap aku tak penah bagi attention kat ko oke!
goodbye!!

P/s : Sue, unnie rindu awak..
kita dah tak mention macam dulu..
unnie harap awak dapat result yang terbaik nanti!

Sarra, unnie rindu awak jugak..
kenapa lama tak on9?
tak sihat ke?

currently in Ipoh!!
working like a slave maybe??
I will!!
earn money and give it to my mom!!
like SHINee ^^

awwww congratulation to my shining boys!!
#DreamGirl9thWins today in Inkigayo!!
you know what boys?
I'm so proud to be in your fandom!!
you never fail us!!
XD


Sometimes they said I talked without thinking!!
yeah..
I'm a girl..
I usually do that!
you're better..
so teach me!!
or myself will teach me and makes me weirder than before!!


REALLY WANT TO SEE SOMEONE AS NOTHING
JUST LIKE THE WAY HE SEES ME!! HAHAHAHA
*I'm not cruel and I can't be cruel..
so i let people hurt me whenever they want..





Jumaat, 8 Mac 2013

The end of my HOLIDAY!!!


assalamualaikum..
selamat pagi semua!! ^^
annyeongjaseyo yorobunnn :D

bersawang haaaa.. blog aku..
lama tak update..
Update pagi-pagi nie nak cakap yang elok-elok jea..

Tuhan jadikan sesuatu mesti ade sebab..
yeahhh..dan aku selalu pikir ape sebab-sebab Tuhan jadikan sesuatu yang jadi pada aku..
Alhamdulillah I got Hospital Ipoh..
for my PPW..
yea..aku tak nak..
tapi aku dapat..
nampak tak??
bila pikir-pikir balik banyak hikmahnye..
alhamdulillah..
Syukur dapat keje..
mane-mane pon belasah jea..
aku dalam proses siap2kan ape yang patut..
dah nak siap la..
tinggal medical -checkup lagi...
phewwww..

bila aku kerja nanti..
aku akan busy..
then rehat kejap-kejap jea..
so aku nak cakap thanks to SHINee and SHINee World..
especially Shawols yang ade kat twitter..
you made my days guys..

mak aku cakap aku obsess sangat la..takbsub sangat la..
tapi aku rasa aku still okey lagi..kekeke
yeah nanti aku keje mesti rindu sangat kat dorang..
SHINee ngan Shawols..
dorang isi masa lapang aku time cuti ini dengan jayanya..

aku kenal Unnie Farhana!! hahaha
kakak tu kelakar oke! kakak pertama dalam SHINee world..
seronoonononkk usik die..
aku kenal Sarra sayang..Donghae's wife..
so donghae tu adek ipar aku..
my forever honey Sue Aziz..
die same ngan aku..
minat minho ngn simon..
April..die from Indonesia kalau tak silap..
unnie minokitty90...
name die Indi ..
dorang flamers jugakk..
karen..mchelle..
neni ngan tiwi..
Sonia and Sunny from texas..
eh silap..
Sonia bukan Texas..
die arabic girl lahh..
aigoooo..
ramai sangat..
dah tak ingat!! kekekeke

ape-ape saya sangat berterima kasih dengan semua kawan
kat twitter..dengan awak awak awak la..
saya luangkan masae 3 bulan saya kat rumah..

Saranghamida!!!
sayang korang!!!




Jumaat, 8 Februari 2013

KoreaMan Vs MalayMan



hai..
entry hari nie untuk cerita semalam.

aku suka tengok Kpop artis pakai seluar warna-warni tu..
tapi aku rase tak bole terima bila Malay man pakai seluar macam tu..

hello..
jangan cakap aku nie anti ke ape k..
aku just rase tak sesuai untuk malay man to wear that kind of pants.
oke maybe not semua..
tapi cerita setia hujung nyawa semalam..
aku serius terasa..
tak sesuai..

please forgive me for my opinion.. ♥♥♥




Rabu, 6 Februari 2013

Ottoke?



macam mana nak jadi lebih baik,lebih alim,lebih cantik,lebih rajin dan macam-macam lebih lagi??

Anybody? 
Please tell me..
tell me.. tell me..
Bosan dengan diri sendiri :/




Selasa, 5 Februari 2013

My biggest jealousy T_T



My Biggest Jealousy towards other people is..

Their father is living with them..

at least they can see their father everyday..

unlike me.. T_T 

sob sob sob..

I need someone right now..

please anyone..





Isnin, 4 Februari 2013

It's 2:51am and I miss you T_T




When I miss you, it's like every song I listen to is about you.



Jumaat, 25 Januari 2013

New babies!! :)


Assalamualaikum!!!
Annyonghaseyo yorubun!!

hari nie hari paling gembira dalam hidup aku..
sebab...
 i got new babies..
*why the spelling must be babies??
it makes Malaysians feel awkward. 
ahhahahhahahhaa

anyways..
the babies are so cute and adorable!!
i feel want to picit-picit each of them taw!!
hahahaa
so excited!!
They're sleeping now.
so tak bole la main!
takpe!! esok main sampai penyek!!
hahahahaha *excited sangat kenapa tahhh..

Onew jadi DJ lagi malam nie..
die dye rambut die warne merah keorenan gitu..
wahhhh so charming!!
cute sangat!!
rase macam nak cubit pipi die.
he looks younger with the new hair colour!!
should i dye my hair too??
teringin nak try!
bloody red is gorgeous!!
wohoooo..
later Hanis !!

uriii taemin already became a man!!
he's not a baby anymore!!
die macam pakwe yang sweet okay bila ngan BoA..
padahal dorang beza umur jauh jugak!!


die nampak lagi tu dari BoA kan??
*melting!! hahaha

Minho pulak..
die ade ISC nanti.
die sorang jea!!
no OT5..
tak best la macam tu.
tak leh tengok key lompat buat cheer untuk minho!!
tak leh tengok onew dengan posing pelik-pelik tengah padang!!
tak leh tengok Taemin potong buku kaki Jonghyun lagi..
hahahahhaa
what are you Taemin??whyyyyyy??
hahahhaa
Jonghyun biase la..
lepak kat tepi track..
usha awek.
hahahaha

rindu!!
key pulak baru abis musical die.
kuar dari bangunan tu fans serbu die..
OMG!!
ape nie men serbu-serbu..
sedihhh betul la kfans..
sampai ade baling-baling hadiah lagi kat key..
kejam!
macam la key kebuluq nak hadiah hampa kalau hampa baling-baling ja.
OPSS!! hahahahaa..

i talked to Nicaa from Phil..
she's so cute and funny okay!!
peramah gile!!
balas sume mention aku..
cerita kat die pasal baby baru aku..
die pulak excited..
hahahaha.. sampai suhhh post gambar lagi..
ahahahaha so funny!!
Thanks Nicaa!!

serius orang kat twitter baik-baik.
peramah.. ade la sorang dua yang menyombong!
tapi it's okay.. biase lahhh.. 
aku rase ngantuk tapi malas nak tido lagi..
*bolehh plakkk..

huhuhu..
so presenting!!!
my little baby!!


i will name 5 of them with SHINee's name!!
the cutest among the cutest only!!
ohhh lupe nak bagitau!
They are 50!! hahahahaha

don't woryy..
aku banyak kasih sayang terlimpah ruahhhh!!
aku akan bahagi kasih sayang nie same rase untuk semua anak-anak aku!!!
hahhahah!!
call me Mommy okay children??ahhahahaha


Happy Mommy sebab dapat baby baru!!
please grow well darling!!
Mommy's here!!


LOL!!


let's go home babies!!
sabar jela!!
sepanjang perjalanan asek bising jea!!
aku kat sebelah nie..
nyanyi kuat-kuat lawan sore dorang!! haha
Tapi cukup kuat utk aku sorang jela dengar!
ahhahaah


serius aku sayang tudung aku!! hahahaha
^^ 


skandal baru!!
Simon Park!!
DMTN nak comeback!!
31.01.2013!!!
so excited!!
can't waited!!!
baju pink tu main point !!
cincin is the biggest problem here!! 

so until here. Good Night everyone!!
CikHanis @ Minho's sweetheart..
don't know Minho??
don't worry..
 he gave me a lot of his sexy pictures!!


:)