Rabu, 10 Disember 2014

You are reading right??

So selama nie awak baca blog saya kan??
Hahaha silap besar la bagitau..

Just came back from my short vacay a.k.a pre-honeymoon!!
Thanks Love for everything..
and please please please..
extra careful masa driving and riding!! :)



Rabu, 19 November 2014

Kesamaan kita..

Yea..
Kita sama..
Hidup..
Mati..

Apa lah..

Kita bercakap pasal orang..
Kutuk sana sini..
Agaknya bila kita takde kat situ..
Apa lah orang bercakap pasal kita..

Mungkin kita kawan baik..
Tapi dalam sesetengah hal..
Kita tetap tak sehaluan..

Rabu, 29 Oktober 2014

Ahad, 7 September 2014

Friendzone ☺☺

Tak bole tido..
Call kawan baik..
Finally tau apa sebab dan punca kenapa mula2 jadi macam nie..

Dude..you should tell me earlier lah..
Hahaha..

Selasa, 2 September 2014

How?

Macam mana nak hidup happy dan bahagia macam orang lain??
Cakap2 semalam buat aku terpikir..
Apa lagi aku nak buat. .
Macam mana nak hidup happy..

Jumaat, 22 Ogos 2014

Nak beli rumah

Tengah berpikir nak beli rumah..
Buat research sikit..
Nervous pulak rasa..
Banyaknye dugaan nak beli rumah..

Kalau bole nak rumah baru..
Allah..permudahkanlah..

Khamis, 10 Julai 2014

Kalau hati ada bentuk..

Kalau hati ada bentuk..
Mesti seluruhan bentuk hatiku tetap ada nama dia..
Menjadi lapisan yang meliputi hatiku yang sukar ditembusi oleh mana-mana atau apa-apa pun..
Tak bole tipu :(
Dulu kini selamanya..
#rindumrT

Selasa, 10 Jun 2014

Get well soon Onew

Get well soon Onew..
We are waiting :)

Maafkan aku..
Cintamu kini sedang diragui..

Aku kini sangat berhati- hati..
Kerana aku punya pengalaman pedih amat..
Jadi jangan salahkan aku..
Aku hanya manusia biasa..

Berterus-teranglah..
Jika benar hatinya milikmu..
Wajiblah aku undur diri..
Tak rela jadi orang ketiga..
Kerana aku faham ertinya diduakan..

Ambillah masamu dan beritahu aku kemudian..
Aku tetap disini..
Teruskan hidup..
Dan pastikan hidupku tidak sia-sia..
Aku takkan menunggumu..
Kerana aku tidak mahu memberi secebis harapan pun..
Aku cuma tidak mahu terluka lagi..

Jumaat, 6 Jun 2014

Rabu, 4 Jun 2014

Makin kecewa makin kejam..

Terasa kekecewaan itu buat aku lebih kejam..
Yea..lebih kejam..

Baru bukak mata sikit..
Dunia ni tak selalunya indah..

Maaf kamu jadi mangsa..
Pergi salahkan masa silamku yang didik aku jadi begini..

To leave or to stay..
You decide !!

Isnin, 26 Mei 2014

The Name I Loved

Both hands trembles 
as I remembered the cold love memories
Now it is getting weirder,
I don't wish to reject you, but I just know that
No matter how close we are, I know that I can't love you anymore
I cant miss you; waiting for you makes me tired
I can't endure anymore and I can't realize this

The name I loved once in this life
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever
Love that can't be together can also be known as Love
I can't handle the love memories and feelings alone
I can't start this, I can only miss you secretly in my heart
My heart only left your body fragrance that I missed and always loved

The name I loved once in this life
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever
Love that cant be together can also be known as Love
Kept remembering the first time I saw you walking towards me
And stolen an edge of my heart without noticing

The name I loved once in this life (Loved once in this life)
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever
Even though it is not long, but my love for you will never change

The name I loved once in this life
Has becoming further and further away from me
I am writing your name on a paper and forever kept it in my heart
From that day I only realized that I will only loved you forever

Ahad, 18 Mei 2014

Jauh hati. .

Jauh hati..
Stress. .
Please save me. .
Just need someone who know me enough to say
"It's okay. .I'm here for you. .

Khamis, 15 Mei 2014

Just teringin jea

Teringin nak jalan2 kat Brunei..
Nanti nak honeymoon kat sana bole??
Dalam google cakap kat sana ada banyak masjid cantik2..
Mesti syok :)

Ahad, 11 Mei 2014

Isnin, 5 Mei 2014

Hanya di atas permukaan hati

Menasihati diri sendiri supaya jangan lebih bergaul dengan orang..
Takut hati sendiri kecewa hati orang jua terluka..
Alhamdulillah masih diberi kesempatan meneruskan hidup yang entah bila akan berakhir..
Sejujurnya hati masih sedang bertahan tegar..
Menghalang sejarah supaya berulang..
Walau hati tetap akan selamanya sayang..
Mana mungkin aku buang segala usahaku mendapatkanmu..
Mana mungkin aku lupa segalanya yang aku kagum padamu..
Mana mungkin aku kikis segalanya rasa cinta yang telah bertahun aku sulam sendiri dalam hati ini..
Mungkin dia tidak rasa seperti mana yang aku rasa..
Mungkin aku juga begitu..tidak memahami apa jua yang disampaikan olehnya kepada ku..
Harapan itu telah musnah..
Mungkikah dapat dibina lagi..
Entah aku kurang pasti..
Doa saja aku mampu buat masa ini..

Jumaat, 25 April 2014

Bukan susah sangat

Bukan susah sangat pon nak setia..
Bila betul2 confirm awak saya punye..
Seluruh kehidupan saya hanya untuk awak..

Sekarang belum comfirm..
Suka hati kan nak buat ape pon..

To think
To realize
To decide

Please take care of yourself. .

Jumaat, 18 April 2014

Oke now what??

I bought a car..
So now what should I do???

Cari someone dan kawen..
I think im ready. .

Sabtu, 5 April 2014

Maaf..

Maafkan aku kerana tersilap anggapan..
Aku fikir kau berbeza tapi ternyata kau juga sama..
Kerana hati terlalu rapuh..
Dia mudah tertaut pada huluran huluran budi dan kebaikan yang diterima..

Maaf kerana aku tidak matang..
Aku hanya mencuba nasib..
Andai ada jodoh aku tak mahu terlepas..

Payah nak sebut dengan lafaz hakiki..
Mengharapkan kau mengerti dengan bait- bait ungkapanku sebelum ini..
Tapi persoalanmu seolah-olah hina benar diri ini..
Tak layak menjadi yang istimewa untuk kamu..

Ya..aku akan melupakannya..
Jangan risau..
Aku takkan pertanggungjawabkan atas apa2 walaupun sebesar zarah di hatiku

Khamis, 3 April 2014

Nota sweet2 untuk diri sendiri

Tau brushes real techniques tu mahal..
Haruslah buat ot banyak2..
Tau sneakers adidas tu mahal..
Of course kena keje macam bangla lagi..
Even bangla pon balik umah..
No no no for you..
Tau backpack yang kau nak tu mahal..
Ape lagiiii work for it lahhh..

Nak beli macam2. .
Keje malas.. nt ke laut la..

Work hard girl..
Bak kata yasin.. hanis bahaduriahhhh..
Kekekeke..
Nak pergi rawang..nak pergi kl..
Nak pergi shins!!!!
Nak pergi lepak ipoh..
Nak lepak pangkor..
Impian macam2. .

Haishhh hanis hanis..
Seronoklah da tunang..

Aku kat sini jugak hidup sorang2. .
Kena tinggal..
Buat baik pon kena tinggal..
Buat jahat lagi la kena..

Nak ape lagi pon tak tau..
Aishhhh susah main jiwa nie..

Rabu, 2 April 2014

Nak tengok wayang

Masing-masing da tua bangka..takkan nak aku cakap lagi kot aku suke ko..paham2 sendiri dah la..
Nak aku tulis surat layang ke bagi kau???
Sungguh takde masa aku nak buat macam tu..

Isnin, 24 Mac 2014

Praying

Bila saya da buat macam ape yang awak nak..
Adakah awak akan kembali?
Hmmm...

Al-fatihah..

Allah..
Penantian kami sudah berakhir..
Sesungguh Kau yang menetapkan segalanya..
Hancur-hancur hati aku..hancur lagi hati mereka..
#prayformh370

Selasa, 18 Mac 2014

Macam extreme sangat jea..

Of course. .
Rasa macam extreme sangat jea bila pikir aku akan hidup sorang2 lepas nie..
Buat sume bende yang aku suka sorang2. .
Pergi karok sorang..pergi tgk wyg sorg..pegi makan mee kari old town sorang..pegi shopping sorang..pergi lepak2 sorang..pegi makan yasmeen sorang2. .
Omg im so alone oke..

Ahad, 16 Mac 2014

Kiamat dah dekat..

Jadi orang yang meninggalkan lagi senang kan dari jadi orang yang ditinggalkan..
Untungla tinggalkan aku..
Berbahagia la korang..
Aku yang sedih sorang2. .

Isnin, 10 Mac 2014

Okey done!!

Move on plan da berjaya..
Thanks everyone. .

P/s : bunga-bunga cinta sangat.. motif??

Jumaat, 7 Mac 2014

Smile..

Yea.. kena start first step utk beli tapi how..
Da balik kg tapi cikyam n cikmat busy..
Nak balik selalu mmg tak la..

da mula hidup mcm die nak..
Dan mmg obviously dorg baik ngan kite sbb ade kwn kite..
Sekarang kite da hidup sorg2 die pulak tggalkan kite jugak..
It's not fair..
Die suruh kite bace tafsir..
Kite da bace..
Kite diam dan terima takdir kite..

Smile..

Rabu, 5 Mac 2014

Bole tak??

Bole tak tolong bagitau die yg sy rindu die sgt2??
Bole tak tolong bagitau die yg sy betul2 perlukan dia dlm hidup sy??
Bole tak tolong bagitau die yg sy tak bole hidup tanpa dia??
Bole tak tolong tanyakan die kenapa die buat sy macam nie??
Bole tak tolong tanyakan die kenapa die bunuh harapan dan angan2 sy selama nie sy bina masa kami bahagia??
Bole tak tolong tanyakan die apa kurangnya sy sampai die sanggup buat sy macam nie??

Tak sedih ke die??
Seronok kah hidup tanpa saya??
Kenapa?

Untitled

Aku seperti mengejar bayang-bayangmu. .
Makin lama makin menjauh..
Susah..
Pedih tiap kali teringatkan mu..

Berapa lama lagi nak hidup macam nie..

Isnin, 3 Mac 2014

Berapa kali

Berapa kali nak rasa macam nie setiap kali pasti aku yang merasa..
Tegarlah wahai hati..
Kuatlah wahai jiwa..
Dunia..
Memang begini..
Terima dan redha..
Sila hidup dengan caramu sendiri..
Tanpa mereka yang telah, sedang dan akan melupakanmu..

Jumaat, 28 Februari 2014

Khamis, 27 Februari 2014

Cinta dan benci

Dia sedang benci aku agaknya..
Tak mungkin mahu jaga hati aku lagi seperti dulu..

Sabtu, 22 Februari 2014

Love is the moment

Dah tak contact aku..
Da lupa agaknye..
Hmmm..

Ahad, 16 Februari 2014

Shut up and go away

Kenapa nak bagi msg panjang2??
Ko da decided..
Ko da cakap macam2..
Tak guna nk manipulate the story and try lagi sekali..

Nak kawan sgt..amik ko la nak kawan..
Selama nie ko tak kisah..
Tetibe rasa berdosa..
Bagus..aku tak marah..
Cuma aku terkilan..
Aku da tanye ko sebelum aku panggil ko syg!!
Sekarang ko letakkan kesalahan tu kat bahu aku..

So now please..jangan kacau hati aku nie..
Jangan kacau hidup aku..
Aku tak nak kacau ko dah..
You're now a stranger for me..
Biarkan aku dengan hidup aku..
Ape jadi kat aku lepas nie bukan tanggungjawab ko dan ape yang jadi kt ko lepas ni bukan tanggungjawab aku..

Pastikan ko jelas pasal tu oke..
Tak yah msg aku ngan ayat2 tak guna ko tu..
Nk try manipulate hati aku. .
Alhamdulillah tuhan tunjuk kat aku sebelum aku nikah ngan ko..
Aku tak nak sakit lagi..
Farewell. .
Have a good life dude..

I hope I will have a better life than yours. .

Sabtu, 15 Februari 2014

Love is painful

So.. the end of my love story..
Again!!

Sigh sigh sigh..
Be more careful next time..
I learnt more more and more..

Rasa macam da arif sangat dalam subjek cinta..
Asik gagal jea..
Tiap kali gagal amik exam lain. .
Bile nak lulus ni pon tak tau la..

Hmmmm..
So hanis..just get up and move on..
Nangis pon sia2 jea..
Nak jadi mcm ex apex
Biarkan je blog die..
Kenangan tetap jadi kenangan..
Kenapa nak delete blog kan??

And happy birthday to my sayangs adik adik ku..
Ejat and boboy..
Along loves u both lots..
Thanks mum for your advice. .
Yeah you're right..
Angah..jaga diri baik2 kat rawang. .
Just call me if you need money..

For those yang tolong pinjamkan kekuatan masa saya lemah..
Thanks guys..

Khamis, 16 Januari 2014

Again..my stupid sad story..

Oke rase nak nangis..
Selalu mcm nie kan hanis..
Hanis tau hanis tak cantik tak cute mcm org lain..
Tapi hanis ade perasaan oke..

Bila org layan hanis unfairly. .
Hanis rasa sedih..
Hanis tak marah kawan hanis
Tapi hanis terasa ngan yg layan hanis mcm nie..

Khamis, 9 Januari 2014

This stupid sad story

I love to update my blog mase tengah sedih kecewa dan marah..
Sebab sy ade ramai kawan nak kongsi bende happy2..
Tapi sy takde kawan nk kongsi this stupid sad story with me..
I write in my blog and reread the blog again..
Macam cite balik kat diri sendiri..yea rase relieved. .

Dear cinta hati..
If you saying that I'm killing this relationship with comparing you with others..
So what do you think you are doing now??
Make me sad and disappointed will bunga2 our relationship? ? You are killing our relationship too..
Don't expect every time awk wat sy marah sy akan ckp takpe takpe takpe all the time pas tu lupakan jea bende nie..
I hold in too much dear..too much..
I can't say you're forgiven again again and again. .
Kalau macam tu nanti sume salah awak aggap..
Ahh takpe..hanis bole maafkan..sikit punye hal je ni..die bole maafkan..
Kalo awk pikir mcm tu..
No you're wrong syg..
Sy nak yg terbaek utk awak..
Sy nak awk jadi someone..
Be a reliable person ..
Ignore all the malas2. .
All the manga2..
Sy tau sy pon malas jugak..
Tapi dlm minggu final dok bace manga lagi..
Pas tu ckp study tak paham tak reti buat and bla bla bla bla..
Mmg mintak marah la kan..
Kalau tak paham tanye..
Ape guna ade wechat watsap kalo tak guna..
You really make me layan you like my little brother yang I have to bebel2..
I don't like that..
You're not my little brother. .
You're my cinta hati..
Grow up man..

You have to force yourself. .
Not being manja2 like budak2 anymore..
Nak manja2 pon tgh masa la..
Kalo pasal study nie nk manja2 lagi..
Mmg tak la..
If you are angry with my words comparing you with other..
Good for you..
Use your disappointment to flame up your heart and soul..
Be motivated and keep strong..
sy takkan mintak maaf sbb I think im right. .
You need to ketukk baru nak bangkit bangun..
Kalo belai2 ayt sume sweet2 mmg tak jalan..
So please change. .
This is for us..

Sincerely. .
Your mrs t..

Rabu, 8 Januari 2014

Kecewa

Saya tak tau kenapa. .
Tapi saya betul2 kecewa dengan awk..
Awak ckp awk syg sy .. bila contact sy it's cheer you up la ape la..then awak cakap pasal kuasa cinta yang bole menghappykan orang..
Hebatnya kuasa cinta yang bole buat orang bersemangat la ape la..
Fyi I trusted your words..
Then yeah..mmg..sbb awak sy penat2 pon gigih jugak pergi keje..

I expected awak study sbb tak balas msg sy..
Tapi baca manga yg takde langsung tanye dalam exam..
Keep complaining exam susah bla bla bla
Sy tak paham bla bla bla puiiiii
Guna alasan student mmg mcm nie la ape la
Caitttttt
Cakap tak serupa bikin..
Kalau awk tak bole time ape yang sy ckp nie
You may get lost from my life..
Sy kena paksa buat keje2 hari2 nie penat2 keje nie
Sbb sy pikir awak selalu support sy jea..
Knp awk tak bole pikir mcm mane sy pikir..
I told you sy tak bole bagi alasan..
So I don't want any excuses from you..
Dont like my words???
LEAVE!!

Awak buat sy rasa gagal dan kececewa sangat..