Rabu, 29 Mei 2013

Masih Sesat..


banyak saya nak cakap tapi tak terluah dengan kata-kata..
takut tak diberi peluang..
jadi saya luahkan kat sini..

bergenang air mata saya bila saya tengok video yang awak bagi..
dalam maksudnya..
disebalik kebahagiaan senior kita tue..
banyak yang tersirat..

saya tau awak mesti nak someone macam tue..
I were like that before..
tapi bukan lagi macam tu sekarang..
terus terang saya cakap..yea you are different..
setakat yang saya pernah jumpe..yea..awak la yang terbaik..
mungkin saya takkan jumpe lagi macam awak..

lihat diri sendiri..
layak ke nak jalan seiringan dengan awak?
betapa rasa kecilnya saya jika nak dibandingkan dengan awak..

sejak saya jumpe mak awak..
rasa keinginan untuk deserve you for myself only makin kurang..
rasa macam pentingnya diri sendiri padahal die harus dapat yang lebik baik dari kau...
dan saya rasa saya tak mampu nak jadi sebaik itu..

saya just nak yang terbaik untuk awak..
saya akan undur langkah setapak ke belakang..
dan terus ke belakang..
berhenti..
dan melihat awak yang jauh makin ke depan..
saya akan patah balik..
dan mencari jalan baru..

baru saya sembang dengan kawan saya..
alangkah baeknya kalau aku tak pilih jalan nie..
kawan saya marah saya..
cakap rezeki saya kat sini..
yea..
alhamdulillah rezeki saya kat sini..
mungkin kalau saya masih terus belaja agama..
saya mungkin ada peluang jalan sebelah awak tanpa rasa rendah diri ..

Saat ini..
keyakinan diri saya berada di tahap paling bawah yang pernah saya alami..
saya nak awak dapat someone yang macam kakak dalam video tu..
buat video macam tu..
and send it to me..

saya just nak meluahkan apa yang saya rasa..
tapi saya takut awak enggan memahami..
jangan buang masa awak lagi dengan saya..
find someone better..
jangan risau pasal saya..
masa akan menghilangkan jejak saya dalam hidup awak..

saya mungkin still di jalan yang sama..
tersandar letih mencari jalan seterusnya..
bila penat berenti rehat..
masih sesat..

Selasa, 21 Mei 2013

kerja mati ..


pengalaman bekerja telah mengubah angan-angan hidup saya..
kerja sampai mati untuk pesakit..
kena maki sampai mati oleh orang atasan..
kena suruh sampai mati oleh mereka yang menyuruh..

saya just kesian kat diri sendiri..
belum makan..
solat pon terkejar-kejar..
kena marah hari nie..
kena halau hari nie..
yeah..hempas pulas demi pesakit..
usap kepala sendiri then cakap "You did well today Hanis :)"







Isnin, 13 Mei 2013

Memories, Please go away ~


bercakap soal hati dan perasaan..
mesti takde orang nak dengar..
so baik kite tulis..
sendiri baca..
at least dah bagitau diri sendiri..

saya harap saya boleh lupa semuanya..
tapi bila kita nampak satu keadaan..
satu tempat..
satu manusia..
yang induce kite ingat benda tu..
terasa sakit sangat bila ingat balik..
harap-harap tak jumpe dah orang-orang macam tu..
full stop...

banyak sabar kan Hanis nie..
Alhamdulillah Tuhan bagi kekuatan nak sabar..
selagi kite bole ignore..
ignore jea..
lantakkan lahhh..
semoga bahagia..






Sabtu, 11 Mei 2013

Sesungguhnya saya rindu rasa "Penuh" itu..


Rindu sekolah..
Rindu asrama..

rindu rasa terkejar-kejar mandi waktu petang sebelum magrib..
rindu rasa tenang sambil jalan pergi surau..
rindu solat berjemaah..
rindu nak salam peluk cium kakak-kakak,adik-adik sebelah kiri kanan lepas solat..
rindu kuliah magrib Ustaz-ustaz kami yang awesome..
rindu baca Yassin ramai-ramai..
rindu baca Al-mathurat ramai-ramai lepas Asar..
rindu :')

rindu ibadah yang saya buat dengan hati yang paling ikhlas dulu..
sekarang budak blur + innocent konon tu dah pergi mana?? 







Jumaat, 10 Mei 2013

Enchantment: The Art of Changing Hearts, Minds, and Actions by Guy Kawasaki





"Don't judge people until you've walked a kilometer in their shoes. Give them a break instead."

Ahad, 5 Mei 2013

Happy Birthday YooGeun !!


kena marah :'(
buat perangai buat perangai..
he always say like that..
he wants a robotic girl with no Jealous application..
not me :'(

anyway..
happy birthday Yoogeun !!
Noona miss you so much!!
grow taller and SHINee as your appas..
Fighting :')

Don't fall in love Yoogeun!!
kekeke 
Girls are complicated like you always think..
The fact is always true..
kekeke..


sexy birthday boy :')

esok keje petang..argggghhhh..
ada mo-large pulak pagi buta tu..
siap siaga jelahhh..

#lapar
#nakkeluardahmalam
#perlukemakanmegijea
#rindumakbilamalamteruskelabu
#boring
#sentap
#malasnakmandi
#lepakTamanDrpunbestjugak
#bolejogging
#tidor
#loneranger
#waitingforanewhopeformalaysia
#suprise
#nowiknow
#mylittledarlinggarang







mata bolat ~


No wonder la aku jatuh cinta dengan dia ~
look at him..
his endless cute expression..
sorry choi minho..
my heart is taken..
hahaha ~ 
just take all my brain..


My Little Darling ^_^

Assalamualaikummm!!
Annyeonghaseyo ~

tadi pergi shopping dengan pkah..
lama tak jumpe..
bila jumpe heboh satu JJ !
hahaha..
makan 2 kali okeh!
balik memang tak payah makan da..
gemuk gemuk gemuk~
takpe..
mak saya tetap sayang saya walaupun saya gemuk..
*redha ~
ingat nak tengok wayang tapi takde cite best :')
menunggu keputusan PRU13 ~
semoga berfaedah dan bermanfaat la yea!!
tunggu dan lihat ~
Semoga Malaysia terus aman..
Aminn~
Please jangan gadoh gadoh..
orang hospital jugak kena bersihkan darah-darah korang..
#tragediFlashMob kat Ipoh..
nasib baek aku bukan keje minor ot mase tu!!


dalam hati ini saya tengah rindu someone..
my little darling :')