Sabtu, 1 April 2017

Pain!!

Boleh tak bagi sebulan jea rehat dari sakit ni?
Boleh tak?
Saya sakit..
tak mau makan pain killer every month.. *sobs

Khamis, 2 Mac 2017

Keibubapaan..

To be honest rasa tak layak nak nasihat mana2 parents sbb aku sendiri belum ade anak sndiri..
Tapi nak nasihat bukan sbb aku ade anak atau tak tapi as rasa tggungjawab nak bagitau semua org..
Selama aku keje setahun jagung ni banyak dah aku tgk kes kemalangan melibatkan remaja bawah umur 20 tahun..

Kebanyakkannya mak bapak dah tua baya2 mak aku dah..paling ringan kes2 luka abrasion sikit2 sampai la multilple abrasion yg dalam2.. sampai ke pendarahan dlm otak.. patah sana sini.. pendarahan dalam perut.. dan paling teruknya.. Mati!

Allahu.. sayat2 hati aku tengok budak2 ni.. sayat lagi hati mak bapaknye.. mak bapak dtg bwk anak excident tgh2 mlm.. boleh buat cool lagi.. anak sakit.. kesian.. anak sejuk.. kesian..
Tapi sebelum tuan puan kesian tgk anak tu.. ade pikir tak? Bende ni boleh prevent kalau tuan puan pastikan anak2 tuan puan ade kt rumah terutamanya pada waktu malam..

Pukul 3 pagi excident pukul 6 pagi dtg bilik prosedure aku dressing.. ape bende ni.. tak paham tau.. helloZz.. alor staq bukan nak ada apa sangat malam2 ni nak lepak luar.. baik tido kt umah takpun msg awek.. kan dah ade awekkk..!! Aku kesian weh tgk muka mak bapak nie.. mcm speechless..tak tau nak cakap ape.. ade yg lagi teruk siap marah aku pulak sbb dressing anak die bagi sakit.. wehhhh cuci luka mmg sakit.. ingat aku suka sakitkan org..

Yg si anak slow sikit kak slow sikit.. haaa ko tadi rempit bwk moto seronokkkkk.. tak sakit.. sekarang macam pondan..nangis teriak melalakkk..ni okey la kalau still ade rasa sakit..!kalau mati tadi!! Ape pun tak lehhh buat.. spm pun tak sempat amik..

Aku bukan nak tolak takdir Allah.. tapi bende boleh prevent..kita tau 3 pagi patut buat ape.. tido.. tak kisah la malam mggu ke ape..yea aku takde anak aku tak tau.. tapi aku nasihat jea.. nak terima or tak itu terpulang..

Biar anak menangis jangan ibubapa menangis.. ambil tahu keberadaan anak anak anda pada pukul 3 pagi.. jangan sampai orang lain telefon bagitau anak tuan puan berada di hospital..

Rabu, 18 Januari 2017

New year new me!

Again.. tahun baru lagi.. berapa kerat sangat aku update blog tahun lepas..
Sikit-sikit lupa.. sejak uninstall app blogger tu then aku dah tak jumpe app dlm store..
Then nak tulis ape pun dah tak ingat.. ilham lari..

First of all.. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdullillah..
Tahun 2016 aku harung dengan tabah dan jitu..
dengan pahit manis air mata suka duka semua lahhh..
Finally abis tahun 2016..
Selesai..
Kalau nak throwback balik.. byk bende2 happy jadi.. tak kurang jugak ade bende sedih..
Normal lah kan.. semua org ade turun naik..
Paling happy.. setelah bersusah payah turun naik ofisz..
Finally aku dapat memiliki sebuah Rumah!!
Aku pegi sorg2 kot g tanye g siap dokumen g sana sini g ofis lawyer..
Proses menunggu loan..proses tggu surat dukomen berkaitan.. hantar putrajaya lagi..
Pheeewwww peluhhhh ketiakkk..
Aku buat sorg sume tu beb aku buat sorg.. satu kejayaan la utk diri sendiri.. walaupun takla besar sgt
Tapi utk aku.. aku rasa cayalahhhh hanis!!
Dan aku dah ade sebuah rumah nama aku sendiri.. hadap la bayar bulan2 pulakkkk..
Aku nak bagi mak aku duduk lepas pencen nanti..
Hadiah buat mak la nie.. harap mak suka lah.. terima kasih jaga along dari kecik sampai sekarang..
Nie jea yg mampu bagi.. harap mak duduk ni tenang.. aman damai..
Nak letak gambar mcm susah pulakkk.. biarlahhh..
Aku dapat rumah tu 1/11/2016.. haa letak tarikh kang aku boleh throwback..
Then hidup aku berterusan seperti biasa..

Aku dapat tahu seseorang tu nak kawen..
Alhamdulillah.. aku dah boleh berhenti berharap..
selagi dia tak kawen selagi tu aku tak move on kan..
yea perempuan ni pelik.. hati tu tak nak lepas..
Padahal ade org lain dah.. ntah.. mungkin aku kena bomoh dulu.. hahaha *gurau jea
Doa aku semoga korang bahagia lah sehingga anak cucu.. dan aku doa jugak malaysia ni makin besar..so aku takde la nak jumpe korang.. kan.. nt makan hati lagi aku kan..
KWn aku cakap kebahagiaan yg dibina atas kedukaan org lain tak kekal..betul ek?
Ntah..kawan aku yg ckp.. bukan aku.. anyway congratulation again.. susah nak redha.. tapi bende dah berlalu kan.. aku nak dendam ape lagi.. tapi nak buat mcm mane..ciri2 org mcm aku mmg senang berdendam.. aku tak nak tapi ter.. nak lepas mungkin payah.. tapi aku cuba.. kadang2 aku teringat jugak.. yelah bukan boleh senang nak lupa.. mcm2 kenangan.. semua tu susah nak lupa kecuAli aku dah tua then tak ingat.. lupa dah penyakit ape..

My love story life plak mmg awesome.. nazmi mmg seorang yang penuh kasih sayang untuk aku..
Tambah satu tahun lagi relationship.. so lebih kurang 2 thn lebih..tak sangka die boleh hidup ngan aku selama itu.. thank you so much dear.. u light up my world.. tq for everything..
tahun 2017 insyaallah aku pulak nak merasa bahagia.. korg sume dah bahagia kan.. sorang2 dah kawen kan.. tahun ni turn aku pulakkk.. insyaallah.. kalau ade rezeki.. jodoh panjang..
Btw tu jea nak share.. tak leh nak taip dah.. off limit phone.. till we meet again..
bye!







Sabtu, 12 November 2016

Down..

Kadang-kadang rasa tak nak kawen..
Sbb pikir betapa banyaknye kekurangan saya..
Betapa banyaknye jahat saya..
Betapa banyaknye cacat saya..
Sebanyak-banyak itu sanggupkah awak terima saya.. dan kekal dengan saya sampai akhir hayat?? 😞