Isnin, 31 Disember 2012

Hari Terakhir 2012


assalamualaikum..
selamat pagi..
annyongghasayo..

ape khabar??
sihat??
aku harap korang sihat..
*serius bape kerat sangat bace ntah..

pagi-pagi nie terpikir pulak hari nie ialah hari terakhir 2012..
terpikir-pikir ape yang aku wat sepanjang 2012..
terpikir-pikir..

yang aku ingat..
aku nak tru tulis lah..

January 2012 :
aku masuk sem 5..
masuk sem baru..
dengan penuh harapan baru..
mase tu aku tak gila macam sekarang..
mase tu aku bahagia lagi kot..

February 2012 :
aku sambung praktikal lagi..
time nie da start takde sefahaman..
akhir bulan aku breakup..
hidup, jangan cakap la..
tunggang langgang!!

March 2012 :
aku cari semangat baru..
aku cari kawan-kawan baru..
so i started to have my crazy addiction about kpop..
dulu aku ade gak minat kpop tapi tak la serius..
tapi sebab aku taknak hidup aku nangis jea siang malam..
sampai satu keje pon tak jadi..
so i made used my internet la..
alhamdulillah..
aku bole senyum lagi :)

April 2012 :
he told me he will get marry soon..
yeah..aku sakit lagi..
tapi thanks sangat to encik Azlan..
LP kat dewan bedah..
he told me..
" tak kisah la kalau takde orang nak kat kite pon,
kite ade kerjaya..ade permanent duit masuk tiap-tiap bulan"
die cakap lagi..
" da keje nanti cari lah "
 yeahhh,, he's right..
so aku pon started hidup aku balik..
move on..
i made a new friend kat tagged..
thanks my dear friend..

May 2012 : 
aku teruskan lagi hidup aku..
teruskan lagi..
thanks kepada praktikal aku..
aku busy sampai malas nak sedih..
thanks jugak pada bff aku..
banyak tolong aku jugak..

June 2012 :
cuti sem!!
cuti sem tu macam biase lahhh..
heaven sangat..
makan tido makan lagi..
*sebab tu aku gemuk..
hahhaa
Tapi aku happy..

July 2012 :
omooooo..
sem 6!!!!
aku teruskan praktikal..
buat research dengan gemilang,,
serius gemilang..
cakap kat diri sendiri..
chaalandaaa!!!!
awww kpop addiction aku makin teruk..
:)
setiap bulan quota aku mesti kosong..

August 2012 :
hidup makin best..
*bangga dengan diri sendiri pulak..
aah keje kat kecemasan time puasa..
hebat..
then bukak puase kat hospital..
kawan-kawan terbaik..
thanks to my girlfriends..
without you all,
i may die because of terrible saddness..
thanks sangat..

September 2012 :
it's my month!!
aku suka sangat September.
sebab nie bulan kelahiran aku..
sebab aku rase seluruh bulan tu raikan
baby baby september..
bila ade orang lahir september jugak..
mesti kami geng..
september bulan terbaikkkkk..
praktikal aku still berterusan..
i celebrated my birthday with my friends..
they bought me a cute kek..
disebabkan semua orang macam mengantuk malam 26hb tu..
aku tido awal sebab penat sangat..
dorang tutup lampu..
then kejutkan aku around 11pm 26hb..
hahahaa korang, birthday aku 27hb la..
hehee dorang cakap dorang nak celebrated awal sebab dorang sume ngantuk..
tak larat tggu kul 12..
dah 21 tahun da aku..
thanks korang..
aku dapat kad cantik sangat dari my sisters..
thanks korang..
serius nak peluk kuat2 sangat..
dengan muka baru bangun tido..
aku tiup lilin..
*CAKE WAR!!!!!!!!
comot tapi bersyukur..
alhamdulillah officially 21 years old..
esoknye aku keje..
27hb kat klinik ENT..
haaa klinik ent paling best jugakkk..
*tak tau mane nak cakap thanks..
heheee..
i got many sweet wishes and doa..
my mum..
cakap die percaya aku da besar..
bole jage diri sudahhh.. :)
next 28hb..
PANTAI MERDEKA WITH LOVE!!!!
sisters ,, i love you!!!!!
walaupun banyak halangan..
kami berjaya sampai kat sane..
sweet escape forever ;)
 sampai bile-bile..
jangan putus persahabatan nie..
izah,wani,nisa,ecah dan hanis :)

October 2012 :
bulan gila aku sebab..
To The Beautiful You kuar..
my dearest love berlakon kot..
hahahhaa
cite tu kuar kat korea selasa ngan khamis..
so sampai kat dalam web yang siap ade sub dalam hari rabu and jumaat la..
Ya Allah tak tau macam mane nak ucap thanks kat subber
yang susah-susah wat subtitle english..
aku just cakap kat komen-komen dalam page tu jea..
thank you so much subbers..
wherever you are!
you are so amazing ;)
bulan nie aku praktikal kat klinik padang serai, kulim..
alhamdulillah..
rase nak hargai sangat pengalaman kat sane..
kat sane la aku belaja jahit dengan penuh sterile..
kena hentam sekali ngan encik zul..
ko ingat aku berani lagi..
hahahaa..
thanks encik zul..
kat sane jugak aku pandai clerking sikit-sikit..
hafal ubat..
bagi ubat untuk diri sendiri..
:)
syukur sangat..
kat sane aku dilayan baik..
insya Allah takkan lupa orang kat sane :)

November 2012 :
preparing for my exam..
final exam beb!!
study sampai tetido..
tapi tak lupa layan kpop :)
study sikit..
kpop sikit..
hehehe jadi lah kan...
pas tu time exam jugak..
aku jumpe sape ntah upload concert Shinee kat youtube..
haaaaaaaaaaaaa tension mak nakkkkkkk..
aku tak tenang selagi aku tak tengok..
so aku pon download..
aku tengok sikit-sikit..
skip-skip sampai habis..
Oh My SHINee :)
haa baru tenang..
takpela even tak semua..
tapi sikit2 pon jadi..
aku teruskan study aku..
hehehee
time exam aku just do my best..
good news kami bole balik lepas exam..
cuti 2minggu then come back for induksi..
kat umah..
10/11/12 :)
pagi tu aku bangun awal..
tolong wat air..
goreng kopok lekor..
tinggal hp kat bilik..
then 2 missed call..
yeah..aku kenal no tu..
tak taw nak rase ape..
happy??
sedih??
geram??
* sume tu mix and match dalam hati..
sampai aku jawab call kat dapur..
my mum was there so macam cover-cover..
terngiang-ngiang lagu shinee..
hahahaa
 banyak la nak kena pikir..
hati macam da mati untuk cintan-cintan nie..
rase tawar..
hahaha serius takde rase..
tapi aku kan memang terbaek dalam mengenang cinta lama nie..
bila rase thankful tu melebihi rasa ragu-ragu tu..
maybe aku patut bukak balik hati aku..
macam-macam aku terpikir kot..
macam mane aku survive..
hahaha.. strong girl..
supergirl la katakan..
kalo ko lembik ko bukan MA lahhh..
berjaya mengalihkan perhatian diri sendiri kot..
*lalalala
aku balik kolej..
cerita kat my sisters satu-satu..
and ask their opinion..
sebulat hati..
dorang biar aku putuskan sendiri..
dorang sokong ape jea keputusan aku..
so i decided to give a try..
one more chance for myself and him ;)
kalau ade jodoh..
ade jugak kan..

December 2012 :
i had my induksi..
and my last dinner..
aku diberi tanggungjawab jadi MC dengan Pokmat..
my best patners..
bagi aku..
he is my true oppa..
hahahaa..
die jea kot aku panggil oppa..
sebab aku rase die layak.. ;)
oppa pokmat!!
 * tears exploded
amik kawww..
nangis leleh-leleh malam tu..
aku bole tahan lagi air mata nie..
sebab aku MC..
takkan nak MC ngan muka merah..
hahahaa
tapi..
air mata aku dah tak tahan lagi..
bila aku peluk Mya Aznita..
bila aku peluk die kuat-kuat..
mase time salam-salam..
tibe-tibe lagu request die berkumandang..
Ya Allah sayu sangat time tu..
she's one of my sisters..
and she's having hard time..
die request lagu Dont you remember..
aku peluk die kuat then cakap..
mya, aku play lagu request ang..
aku nak ang move on!!!
please mya !! move on!!
sayang diri ang..
please..
dont hurt yourself anymore..
jangan tunggu die lagi..
serius aku sayang persahabatan nie..
sampai esoknye..
aku kemas barang..
my mum datang amik..
jatuh lagi air mata aku bila nak balik..
i will miss you guys..
and i really miss them..
balik dengan hati yang berat..
berharap kami akan keep in touch selamanya..
 kat umah..
lesen keta..
tanah kat belakang umah..
skipping..
holiday..
selca..
SHINEE..
tu jea dalam pikiran aku..
hidup macam tak lengkap kalo tak bace,tak dengar, tak tengok
SHINee..
betapa besar pengaruh dorang sampai i got myself a Shinee poster..
lekat dalam bilik..
nasib mak tak marah :)
she knows..
hahahahhaa..
hidup still diteruskan..
sampai hari nie..
31/12/12
my dude tengah exam tu..
Good luck buddy!!
it feels great to have my bff back :)
Thank You :)
and please dont worry about me..
my SHINee will take care of me..
do well in you exam and get an excellent result..
semoga kejayaan milik mu :)
last night i wrote my 2013 resolution ..
rase berkobar-kobar..
yes!!
kena wat macam yang dikobar-kobarkan..
biar berjaya..
2013..
keje menanti anda..
kumpul duit banyak-banyak..
bagi kat mak..

azam sepanjang hidup :
nak cuba semua benda best yang ade kat dunia..
sekali jea seumur hidup..
antaranya yang aku bole pikir sekarang :
1) SHINEE WORLD TOUR CONCERT
harap-harap ade kat malaysia nanti..
kalo ade kat tempat lain pon harap aku bole pergi..
sekali jea seumur hidup..
sekali jea..
aku dah ade orang nak temankan :)
2) haa tu jela yang besar pon..
yang lain-lain sampingan jea :)


ahhhh penat tulis..
layan piccaa jap !!


my current desktop wallpaper :)
cute enough kan??

so sampai sini lah dulu..
see you next year..
next year..
2013, please be great!!
 omg 22 tahun..
da tua!!!
terasa tua gile..
hahhaaa

until next year chingu-yah,
cik hanis ;)





 

1 ulasan:

Farhana Lee berkata...

Too much in our life sometime.Have a blessed and happy life to my dear dongsaeng.Unnie hope unnie can be person that motivate you.Aja2 Hwaiting!^^